23 sept. 2009

Twilight (2008)


Cati prieteni aveti care nu s-au uitat la film? Cati dintre ei nu v-au batut la cap sa-l vizionati ca e super mega beton? Sau cate persoane "hatere" ale filmului nu ati cunoscut? Ei bine, da. "Twilight" e intr-adevar un film controversat. Voi de care parte a baricadei va aflati?

De fiecare data cand ma sparg si nu vagabondez prin oras, imi pun Twilight.
Merge uns cand ti se pare ca realitatea nu e realitate, si ca auzi/vezi tot felul de chestii. La un moment dat incepe sa ti se para ca actorii joaca un scenariu nescris care se afla in mintea ta, ca si cand mintea ta le spune replica si ei o repeta constiincios, si te gandesti "ia te uita, astia fac si spun tot ce gandesc eu sa faca si sa spuna, nu cumva sunt Dumnezeu?"
Prima data am avut nenorocul sa il vad cand eram treaza si m-a cam dezgustat, fiind prea dulceag pentru gusturile mele...probabil daca as fi avut iar 13 ani si as fi din nou plodul goth/doom cu inclinatii sadice - mi-ar fi placut mai mult, acum insa nu prea au fost sanse. Asa ca am decis sa scap de senzatia neplacuta incercand o alta strategie de abordare, si sa il vad intr-o stare in care toate lucrurile si toti oamenii mi se par ok oricum.
Ma supara in continuare faptul ca o cara in spate, mi se par extrem de amuzante unele faze, cam simplu plotul, si cand nu mai este ce sa se intample apar si vampirii cei "rai", dar deh, asta e vina cartii.
Problema e ca la inceput se epuizeaza intr-atat subiectul asta cu indragostirea/atractia personajelor, incat dupa 2 treimi din film, acesta ramane fara material, si trebuie sa bage si ceva pericole ca sa mai salveze treaba.

Acum legat de controversa de mai sus, mie nu mi se pare trasa de par faza cu povestea de dragoste dintre vampir si muritoare, cine s-a interesat de subiectul asta stie ca majoritatea intrigilor din povestile cu vampiri(si ma refer la carti, filme, desene animate, anime, ce mai vreti voi) implica la un moment dat si acea idila interzisa de natura, soarta, societate, asadar bravo ei ca a gasit macar treaba catchy din povestile cu vampiri ca sa nu se plictiseasca lumea din start.
In al doilea rand vampirii sunt portretizati mereu cu capacitati de genul mindreading/mindcontroling - sau mai concret au puterea de a manipula mental(telepatic) victima, nici aici nu mi se pare ca greseste autoarea cu ceva, ba as putea spune ca pana acum deja s-a integrat intr-o rutina a povestilor de genul asta cu toate canoanele pe care le-a utilizat.
Soundtrack-ul a fost primul factor care m-a facut sa fiu curioasa in legatura cu filmul si sa il vad(ascultasem soundtrackul inainte si de a vedea filmul), alaturi de marturia unei persoane care mi-a promis ca vomit daca vad filmul. 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates