10 nov. 2009

Moon (2009)

Intr-un viitor in care resursele planetei sunt din ce in ce mai rare si insuficiente pentru a mentine lifestyle-ul puzderiei umane, corporatiile reusesc sa alimenteze cererea de energie prin adevarate uzine create pe suprafata lunii.

Un singur angajat, trimis acolo cu contract de 3 ani, isi omoara timpul creand machete, dormind, purtand discutii aprinse cu robotelul GERTY iar in timpul liber si-l petrece avand grija de masinarii, sau chiar operandu-le.

Singuratatea este cuvantul de ordine, iar linistea apasatoare este dominanta in spatiul selenar. Dorinta de contact si de a-si vedea familia il macina incet incet pe Sam Bell care desi sufera, incearca sa isi faca treaba cu stoicism si numara zilele pana la incheierea contractului.

Totul decurge intr-o atmosfera incarcata de o monotonie dureroasa, apasatoare, pana intr-o zi cand intr-o camera a bazei sale lunare, in ciuda faptulu ca stia fiecare furtun, surub si milimetru de acolo, gaseste ceva neasteptat. Se gaseste pe el.

"Moon" este creat in stilul lui "2001: A Space Odyssey", "Blade Runner", "The Island" sau "Alien" si desi este un science fiction clasic, este si un memorabil one man show.
 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates