30 iun. 2009

Draga Mircea Badea,

Iti scriu aceasta scrisoare deoarece aseara, din masochismul caracteristic mie, m-am uitat pe Antena 3 la ora 23:00 si ca de obicei erai prezent.  Trecand peste frazele tale repetitive, cu care deja m-am/ne-am obisnuit, cand aproape era sa adorm, m-ai trezit din reverie cu una dintre cele mai crunte ineptii pe care le-am auzit de la tine in ultima vreme.

Si acum sa incerc una bucata parafrazare: "Toata lumea s-a luat da mine pa blog, ca dom`ne da ce n-am scris despre moartea lui Michael Jackson! Pai io n-am scris  pentru ca m-a afectat prea tare." Pana aici n-ai spune ca e ceva in neregula cu afirmatia. Cooorect, e de inteles. Doar ca, acum vine partea savuroasa. "Desi eu nu am fost vreun fan al lui, nu i-am ascultat piesele, dar am fost profund marcat si am preferat sa nu scriu nimic despre moartea lui pe blog". Azi noapte cand am auzit asta, nu stiam ce sa fac, sa rad sau sa adorm la loc. Bineinteles ca involuntar am ales a doua varianta.

Mai Mircea Badea, cum ceapa ma-sii te-a afectat profund moartea unui om pe care nu l-ai cunoscut niciodata si  a carui muzica nu te-a incantat in vreun fel? Doar pentru ca era Michael Jackson? Si poate, nu se stie  de ce,  sa dea bine?  Serios acum, e de inteles ca n-ai scris despre moartea lui, asa cum probabil au facut-o multi, chiar daca n-au auzit mare lucru despre el si despre muzica lui, dar pe cuvant de om ciumpalac daca gasesc logica. Cum a putut sa te afecteze atat de tare? Poate ai sa ne impartasesti si noua secretul acestui altruism al tau, cu totul iesit din comun, al acestui exces de compasiune, care ti-au putut declansa o afectiune atat de profunda, cu privire la moartea unui om care atat timp cat a fost printre noi nu te-a marcat / ti-a influentat existenta in vreun fel.

Cu drag,

JeAnne Dark

24 de comentarii:

  1. nimic pentru tine*

    (a si sa anunti ce zice in emisiune)

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu aveam o parere buna de el......cand a zis chestia asta chiar nu am inteles. cum sa-ti para rau ca a murit o persoana care nu a insemnat nimic cu tine nici ca muzica nici ca om...e ca si cand ar muri acum, nu stiu, andreea banica. si imi pare rau doar asa ca era la teveu si nu o sa mai fie? nu ca m-as fi uitat.

    RăspundețiȘtergere
  3. El Comandante30 iunie, 2009

    mda. ai spus Mircea Badea si cu asta m-ai lamurit.
    Nu inteleg de ce te mai uiti la emisiunile lui. Chiar ca masochism.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu doar eu30 iunie, 2009

    lol. asta e tare, i`a parut rau pt ce? vorba lui ankme...ca nu il mai vede la tv? oricum nu prea mai aparea asa de des. pathetic.

    RăspundețiȘtergere
  5. vlad dracul30 iunie, 2009

    mircea badea e prea tare, te-ai gasit tu sa comentezi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne uitam la Mircea Badea si asta ne mananca tot timpu` :)

    RăspundețiȘtergere
  7. s'a gasit sa comenteze...pt ca e ilogic ce a zis...poate shi ea il place i s'a parut cva ciuidat in afirmatiile lui....fiecare are Dreptul la o parere

    RăspundețiȘtergere
  8. Poate data viitoare nu ar mai trebuii sa citezi din memorie daca nu prea ai memorie. Nu a spus niciodata ca nu i-a ascustat piesele, ci ca doar nu prea le are cu muzica. Nu cred ca trebuie sa fii neaparat un mare fan al muzicii lui Michael ca sa te afecteze moartea lui (Miachael a fost mult mai mult decat un cantaret), iar faza pe care ai zis-o tu : "cum ceapa ma-sii te-a afectat profund moartea unui om pe care nu l-ai cunoscut niciodata" e cam inepta, ca sa nu zic altfel.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu cred ca va luati de om degeaba...poti fi marcat de moartea unei vedete chiar daca tu personal nu esti fan; cand te uiti in jur si vezi cata durere a adus atator oameni moarte lui, te mai gandesti un pic "uite mai, eu nici nu l-am bagat in seama pe asta cat a fost pe scena muzicala, si uite cat de apreciat a fost" si atunci iti dai seama ca ai fost un pic cam orb si ignorant...sau poate acum auzi melodii bune de-ale lui si iti dai seama ce bun cantaret a fost, ca tu poate i-ai ascultat doar o piesa care nu ti-a placut si te-ai precipitat sa spui ca nu-ti place. Pot fi multe motive...Mircea are multe defecte, dar in mod cert are si o calitate pe care eu o apreciez - spune verde in fata ce gandeste, chiar daca-si pune o tara intreaga in cap. Asa ca eu cred ca a fost afectat, daca a spus asta. Parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai draga sdsfa, unde am zis eu ca il citez pe mircea badea? Am zis ca incerc o parafrazare. Ei bine, parafrazare inseamna cu totul altceva decat citatul.
    [PARAFRÁZA, parafraze, s.f. 1. Expunere, explicaţie etc. într-o formulare personală (şi mai dezvoltată) a conţinutului unui text, al unei comunicări orale etc]
    Hai mah, sa fim seriosi, tu ai habar cati oameni mor zilnic? N-ai tu idee. Asa ca mi se pare o dovada de snobism cras sa spui ca te afecteaza moartea unui om care nu te-a impresionat cat traia cu nimic. Dar ma rog, daca asa e trendy acu` ... sa ne dam afectati, ok, asta pot intelege.

    Hai noroc.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu cred ca o sa dea vreodata vreo explicatie, deci nu-mi fac iluzii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Draga JeAnne D`Arc,

    In afara de lipsa de logica din ceea ce a spus el, trebuie sa iti mentionez ca fraza lui imi pare si ca lipsa de interes fata de Michael Jackson, lipsa pe care a vrut sa o mascheze cumva, insa i-a iesit mai prost. Parerea mea *trag o dusca de tuica*

    In incheiere tin sa iti sugerez faptul potrivit caruia, uitatul la Mircea Badea nu este nici somnifer si nici nu tine locul jucariilor mai perverse, ci este o pierdere de vreme. Asta mi-am dat seama de cand spunea ca jucatorii de fotbal iau milioane numai pentru ca dau cu piciorul intr-o besica... ce sta in spatele unui meci nu face parte din repertoriul omului. Treaba lui era sa critice. Dar ma indepartez de la subiect.

    Uitatul la Mircea Badea nu e somnifer, caci somniferele isi fac mai repede efectul decat durata unei emisiuni intregi, si nici jucarie sado-maso, deoarece alea cica iti fac placere. Or... pe tine te adorm.

    Hugs. Free Hugs.

    RăspundețiȘtergere
  13. mah.. hai k esti rea... a vrut sa spuna k .. kiar dk nu este fan, si nu "se excita" cand ii asculta muzica... faptul k atata lume l-a iubit si peste tot au fost manifestari si etc...l-a impresionat!!! .. asta in putine cuvinte.. k is obosita, k am venit d la ex.. dar macar l-am luat!!! :D kisses!!!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mie nu-mi place mircea badea deloc dar cred...cred doar..ca ce a zis el acolo era o ironie.De fapt, nu-i pasa de Michael, cum nu ne pasa altor o mie si ne-am saturat de exploatari sentimentale, de adus fetite pe post si obligate sa vorbeasca despre cat de bun tata a fost el. Cui ii pasa? A trait, a facut muzica, a murit. Se mai intampla. Deja m-am saturat de isteria asta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu-s fan nici Mircea Badea, nici Michael Jackson.
    Nu ca i-as da dreptate lu' Mircea Badea, dar MJ a facut si altele decat muzica, nu poate fi cunoscut numai din muzica. Si nu trebuie sa fi fan al lui sau sa ii stii si sa-ti placa muzica lui ca sa-ti para rau ca a murit.

    RăspundețiȘtergere
  16. ca sa fiu sincera, eu cred ca declaratia lui badea a fost foarte-foarte ironica... e in stare sa emita chestii de genul asta fara sa clipeasca si sa te faca sa crezi ca vorbeste serios, cand el de fapt isi bate joc.
    deci da, eu cred ca a fost o ironie la adresa tuturor celor care il jelesc acum pe "maical" de nu mai stiu de ei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu nu prea cred ca a fost ironie. Cred ca a incercat sa mascheze cumva nepasarea ca sa dea si bine si, desigur, nu i-a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu l-am suportat vreodata pe individul ala nu-l suport si nici nu voi incerca sa fac asta!
    Am ramas..proasta cand am citit ce a declarat in emisiunea aia..ma abtin. Stiu ca atunci cand s-a transmis in direct inmormantarea lui M.J. la antena 1 era prezent individul cu pricina..si sustinea indurerat ca a trait cu muzica lui si ca a dansat moon walk ba chiar mai avea putin si dadea o demonstratie live.
    Ce om!

    RăspundețiȘtergere
  19. A explicat ca l-a afectat felul in care a murit, dar mai ales felul in care a trait, modul de viata care a dus inevitabil ca o moarte prematura. L-a afectat povestea lui, omul din umbra star-ului. Asa ca nu mai aruncati cu bolovani. Si ascultati tot ce zice, nu numai asa ce auzi printre dansurile elefantului Boby din vise.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu il urmaresc...desi imi place maxima aia a lui cu traim in romania si asta ne ocupa tot timpul. Intr-adevar e foarte stupid ceea ce a zis, si chiar, nu a dat nici o explicatie? De ce l-a marcat? mm

    RăspundețiȘtergere
  21. Acum toata lumea e fan MJ. Nu mai e pedofil si wacko. Daca si Mircea Badea e marcat...

    RăspundețiȘtergere

Baga mare!

 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates