7 nov. 2009

Desenele copilariei

Voiam demult sa fac un post despre desenele copilariei dar de fiecare data imi veneau alte idei si uitam. Asa ca mi-am adus aminte acum si zisei sa va spun si voua cate ceva despre acele figurine colorate si animate care mi-au incantat mie anii cei mai frumosi din viata.
Cei care si-au trait copilaria in anii `90 cu siguranta isi amintesc cu drag de ele.
Sa incepem cu primul desen animat de care imi amintesc eu si mi-a placut muuult muuult:

Sandy Belle



Cine este Sandy Belle? Sandy Bell este o fata tanara care traieste alaturi de tatal ei si de cainele Tambur in Scotia.
Inconjurata de prieteni si de natura, ea traieste o viata linistita si lipsita de surprize pana in ziua cand il cunoste pe Mark, pe mama lui, contesa Wellington si pe infumurata Kitty, fiica unor intreprinzatori foarte bogati. Mark si Sandy se indragostesc, dar in viata lor intervin multe nenorociri. 
Pe urmele ei este insa Kitty care ravneste in acelasi timp la iubirea lui Mark, dar care ajunge intr-un final sa cunoasca dragostea adevarata in niste conditii neasteptate si alaturi de un personaj controversat, dar capabil de o iubire adevarata.
Din acest desen animat imi amintesc cu drag de frumoasa gradina de narcise a lui Sandy, dubita aia alba zburatoare, picturile lui Mark si salopeta albastra a lui Sandy.

Candy Candy


As putea scrie ore intregi despre acest serial de desene animate pentru ca ma fascineaza si pen`ca e povestea mea de suflet.  Acum 2 ani l-am revazut si spre suprinderea mea mi-a placut la fel de mult. (ceea ce nu s-a intamplat, de pilda, cand am revazut prima serie din "Sailor Moon") Cand zic Candy ma gandesc la acel Tarzan pistruiat care se catara in copaci si se juca cu ratonul ei Clinn.
Povestea lui Candy incepe la inceputul secolului XX intr-un orfeliant din America. Gasite de catre Sora Maria si Doamna Pony intr-un cosulet, Candy alaturi de Annie isi petrec primii ani din viata in acel orfeliant plin de caldura si dragoste. Intriga serialului apare in momentul cand o familie isi dezvaluie intentia de a o adopta pe Candy. Aceasta nevrand sa se desparta de buna sa prietena Annie, se pune in tot felul de intamplari neplacute pentru a nu fi adoptata. Insa familia respectiva nu se da batuta si isi propune sa o adopte pe Annie, iar aceasta, spre deosebire de Candy accepta.
Nu dupa mult timp o alta familie instarita o adopta pe micuta Candy dar din nefericire acesta mai are inca doi copii Eliza si Neil care ii vor face viata amara.
Viata lui Candy e una plina de peripetii, deziluzii, dragoste, lupta, compasiune. Nu vreau sa povestesc in continuare ce se intampla, n-as vrea sa stric entuziasmul celor care poate doresc sa-l vada sau sa-l revada.


Lidia in jurul lumii



Este povestea unei fetite -Lidia- care este aleasa de regina lumii florilor sa gaseasca floarea cu 7 culori, simbol al regalitatii. Ea este insotita in calatoria ei de Cathy si Kador (o pisica si un catel ambii tare amuzanti si..desigur vorbitori).. Pe parcursul celor 50 de episoade cei trei au parte de multe peripetii, Lidia putandu-se sa se transforme in diverse personaje cu ajutorul unei chei magice in forma de floare. Alaturi de ei, mai calatoresc si Florent, un tanar fotograf, care la finalul fiecarui episod lasa cate un sac cu seminte celor pe care Lidia i-a cunoscut (si ajutat eventual) -astfel mai aflam si ce semnificatie au anumite flori. Si cum nu puteau lipsi personajele negative, ii avem aici pe  Sabrina si Boris – o tanara care isi doreste tronul lumii florilor si acolitul sau(cred ca era bursuc). Dupa multe cautari presarate cu peripetii, Lidia se intoarce acasa, la bunica si bunicul ei de care ii era dor, si surpriza...acolo gaseste floarea cu 7 culori, chiar in gradina lor.






[va urma]...

21 de comentarii:

  1. Ai uitat de Donald si Tom & Jerry. Mai era parca si Alice in tara minunilor. Eu nu m-am uitat cam deloc la ele, dar imi amintesc de ce valva faceau astea in randul celor de varsta mea, in cele maxim 2 ore in care se difuzau desene animate la tvr 1, singurul post tv ce se prindea la noi in zona in anii aceia. Prin 1994 a aparut prima companie de tv prin cablu, insa post de desene animate am avut cam 2 ani mai tarziu abea, dar nu prea eram lasat sa ma uit la desene animate, deregula se uita altcineva la orele alea la programe cu politica (bleah). Oricum indiferent de program niciodata nu mi-a placut/imi place televizorul prea mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce dor imi e de anii copilariei cand eram topita dupa aceste desene..off, ce trece vremea

    RăspundețiȘtergere
  3. vaaaai, Sandy Belle :X
    ce frumoase au fost, mi-au marcat copilaria...

    RăspundețiȘtergere
  4. dar de cele pentru baieti nu scrii? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Im place mult blogul tau! Felicitari pentru el. Ai mereu articole interesante, iar eu te citesc cu mare interes de fiecare data!

    Good luck!

    RăspundețiȘtergere
  6. pe cand si un post despre autoarea blogului? :P

    RăspundețiȘtergere
  7. offtopic: multumesc pt propunerea de link exchange :) eu te'am adaugat deja, anunta'ma cand o faci zi tu. merci

    RăspundețiȘtergere
  8. felcitari pentru blog
    mi-ai trezit o multime de amintiri cu acest post.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  9. jeanne vreau sa te cunosc..........

    RăspundețiȘtergere
  10. @MArian: probabil o sa scriu si despre cele de "baieti"
    @unu, Dana: merci.

    @Claudia: habar n-am.

    @Anonim: haha, ce tare. si eu. :/

    RăspundețiȘtergere
  11. ce e bun, bun ramane, chiar daca e mai vechi
    am facut si eu o comparatie dintre desenele actuale a.k.a violenta& tembelism si desenele de mai demult care erau de-a dreptul reusite :D
    P.S: te-am adaugat in blogroll

    RăspundețiȘtergere
  12. Gata, te`am trecut si eu in blogroll

    RăspundețiȘtergere
  13. da fata, te trecusi si io in blogroll :|

    ok, trecand peste chestii de jenu, da de sailor mun nu zici nimic? tare mi`o mai placut alea.
    io am o caseta vsh cu candy pierduta pe undeva printre rafturi pe la ai mei :D

    RăspundețiȘtergere
  14. Nicoleta, o sa mai scriu despre alte desene animate.
    sailor moon
    piratii apelor negre
    captain planet
    seibar raider? (parca asa se scrie)
    Gradina Asunsa
    Lady Oscar
    Mila Superstar
    Voltron
    Macron one

    etc etc :D

    da` sa-mi vina chefu`. iha

    RăspundețiȘtergere
  15. mai ai desenele cu Candy? zici ca le-ai revazut acum 2 ani....

    RăspundețiȘtergere
  16. Fuck!!! Ce copilarie e aia care incepe cu Handy bell..Pai de Maria mirablea, Miaunel si Balanel, Pic si poc, Gopo, Muppets, Nu Zaiet, Nu Pagadi,n-ati auzit?
    Si cand te gandesti ca aveam doar 5 min de desene pe zi si 15 min in weekend...Pai nu mai era nici tipenie de copil in curte sambata cand incepeau desenele...
    Acu...toate hentaiurile de pe pamant cu tot felul de depresati...

    RăspundețiȘtergere
  17. Tom si Jerry raman cei mai tari:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu ti se pare ca esti oarecum cam nesimtita copiind cuvintele scrise de mine si/sau colegele mele? Macar ai bunul simt si pune link catre sursa. Copilaria inseamna inocenta, nu furt.

    RăspundețiȘtergere
  19. Pana-ti vine cgeful pentru inca un post cu desene animate, uite cadou unul de la mine:
    http://ipoblog.wordpress.com/2009/04/05/desene-animale/
    :)

    RăspundețiȘtergere
  20. mai stiti desenele alea cu un cangur ce vorbea modoveneste, si zicea bai capitane bai.imi puteti spune cum se numea...poate gasesc undeva pe net sa downloadez macar un episod

    RăspundețiȘtergere
  21. sti...am doar 12 ani dar am gasit pe desenele.com desene animate si coincidenta cade sa fi vazut si sandy belle si candy candy si sincer chiar daca nu sunt atat de noi...marturisesc ca sunt innebunita de lucrurile dinaintea 2000 pentru ca mi se par mai interesante decat hannah montana si...mai multe si siner te admir pentru ca ne amintesti noua celor care nu am apucat sa le vedem la tv de ce lucruri superbe au fost inaintea porcariilor cu hannah montana si altele ca ea si te rog asa cum eu voi spune la toti colegi de la scoala mea si cunoscutilor mei de ele asa te rog sa spui si tu si toti ceicare citesc aici sa spuna caci facem ceva bun nu rau amintirile trebuie aparate si amintite deaceea se numesc amintiri pentru a fi date mai departe si pentru a fi impartasite.deci impartasiti sentimentele pe care le aveati cand erau difuzate as acum va venea sa plangeti sau sa radeti in momentele lor deci respectati trecutul caci el a creat viitorul ce acum este prezentul si trecutul si prezentul ajuta la un viitor care sa merite trait nu ca oameni sa se teama de ziua de maine.

    RăspundețiȘtergere

Baga mare!

 

Que stii oare ? Copyright © 2009 Designed by CLO's Dizain | Premium Wp Themes | Premium Wp Themes | Icon Sets
Free Blogger Templates | Free Blogger Templates. Blogger Templates by Blogger Templates and Blogger Templates